Tweede editie Apple Day in het Droh!me Melting Park

Een dagje ontspannen met het hele gezin in het teken van de appel, en dat allemaal in het prachtige kader van Droh!me Melting Park, bij de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde.

Na een geslaagde eerste editie vindt nu zondag 16 oktober van 10 u. tot 18 u. het tweede Feest van de Appel plaats. Kom het heerlijke fruit in al zijn vormen ontdekken: Pirouette, Reinette, Jonagold, Alkemene, Gala, Elstar… aan soorten geen gebrek op onze appelmarkt!

Joëlle Vandenbemden, coördinatrice van de Dag van de Appel: “We hebben een heleboel streekproducten rond dit lokale seizoensfruit geselecteerd om mensen te laten kennismaken met alle mogelijke manieren om appels te verwerken.”

Op het programma: allerlei animatie voor groot en klein rond duurzame voeding, waarbij lokaal seizoensfruit centraal staat. Je kan kiezen uit:

  • Markt en degustatie van appels en producten op basis van appels (jam, appelmoes, sap, sapbar, smoothies,...).
  • Keukenatelier met Carlo de Pascale, bekend culinair restaurateur en publicist.
  • Ciderbar, vitaminensappenbar, gebakjes, ijs,…
  • Exclusieve mogelijkheid om met appels of peren uit eigen tuin of boomgaard te komen en het fruit gratis te laten persen. Je gaat naar huis met je sap in een Bag in Box!
  • Cosmetica-atelier waarbij je leert om je eigen verzorgingsproducten op basis van appels te maken.
  • Ludieke kinderanimatie: een ritje op een pony, spelletjes, crea-ateliers,...
  • Dat alles met enkel en alleen lokale bioappels!

Praktische info

Zondag 16 oktober 2016, van 10 u. tot 18 u.

Adres: tegenover de Terhulpsesteenweg 120, 1180 Ukkel

Fruitperser: verplicht reserveren - www.appelpom.com  | +32 (0)475 82 32 32

Dag van de Appel
Dag van de Appel
Contacteer ons
Joëlle Vandenbemden Apple Day
Laure Vandeghinste Pers / Droh!me
Joëlle Vandenbemden Apple Day
Laure Vandeghinste Pers / Droh!me
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL