Theater in DROH!ME

Vanaf eind augustus is DROH!ME in de ban van plankenkoorts

Ooit was de renbaan van Ukkel-Bosvoorde de plaats bij uitstek waar de Brusselse beau monde elkaar ontmoette, maar de voorbije twintig jaar lag de hippodroom er verlaten bij. Daar komt nu verandering in dankzij DROH!ME, dat de site nieuw leven inblaast. In samenwerking met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is DROH!ME verantwoordelijk voor de herwaardering van het 32 hectare grote terrein. Sinds 2014 vinden er heel wat (meestal gratis) activiteiten plaats voor het grote publiek en in september pakt DROH!ME zelfs voor het eerst uit met een theaterstuk

FESTEN: Het publiek dichter bij theater brengen

Van 31 augustus tot en met 29 september vormt de voormalige paardenrenbaan van Ukkel-Bosvoorde het decor voor het theaterstuk Festen. De artistieke leiding is in handen van de bekende acteur en regisseur Alain Leempoel, die het publiek volledig meeneemt in zijn stuk zodat de dunne lijn tussen bezoekers en acteurs ten slotte helemaal vervaagt. Door de participatieve en interactieve regie wordt het publiek aangemoedigd om op te gaan in het decor, waardoor toeschouwers uiteindelijk volwaardige personages worden. Die gedurfde regie trok DROH!ME over de streep om het stuk naar Brussel te halen.

“Dit initiatief is een voorsmaakje van de programmatie die we in DROH!ME willen brengen: innoverende voorstellingen waarop mensen elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen”, zegt Michel Culot. “Ons park heeft zich van bij het begin op cultuur toegelegd. Het theaterstuk Festen benadrukt de rol die DROH!ME in het culturele landschap in Brussel wil spelen. We zijn trots dat we het seizoen kunnen openen met een voorstelling van formaat en dat het publiek de weg daarnaartoe blijkt te vinden. De vlotte ticketverkoop bevestigt dat.”

Regisseur Alain Leempoel deelt die mening en is vooral onder de indruk van de setting: “De hippodroom van Bosvoorde doet mij denken aan mijn kindertijd. Het is een schitterend natuurdomein dat vandaag in ere wordt hersteld om het terug te geven aan de Brusselaars. Een theaterstuk zoals Festen komt hier helemaal tot zijn recht.

De voorstelling gaat door in een paviljoen dat speciaal voor de gelegenheid wordt gebouwd. Het is volledig opgetrokken uit hout, wat garant staat voor een warme, intieme sfeer.

Voor meer informatie over het programma van het nieuwe seizoen bij DROH!ME: https://www.drohme.be/fr/drohme-agenda/culture-theatre-festen/

Praktische info:

  • van 31/08/18 tot 30/09/18 (voorstellingen van dinsdag tot zondag om 20.30 u. – geen voorstelling op 08/09 en 20/09/18).
  • Tickets en info: http://www.panachediffusion.com
  • Plaats: DROH!ME, 51 Terhulpsesteenweg, 1180 Brussel – Tegenover nr. 114.
Contacteer ons
Julien Brasseur Voice Agency
Julien Brasseur Voice Agency
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL