Terrasse 02: DROH!ME moedigt zachte vervoersmiddelen aan

Met zijn groene kader op de vroegere Hippodroom van Ukkel-Bosvoorde is DROH!ME ook deze zomer gastheer voor vele activiteiten: wandelingen, toneel, tentoonstellingen… Voor elk evenement is een mobiliteitsplan uitgewerkt om de impact op het verkeer in de omgeving en de omringende natuur tot een minimum te beperken. Voor het evenement "La Terrasse 02" dat nu vrijdag van start gaat, werd een specifiek mobiliteitssysteem opgezet – opgelegd door de milieuvergunning en strikt gecontroleerd door DROH!ME.

Te voet, op twee of op vier wielen… het mobiliteitsplan omvat een hele reeks maatregelen om bezoekers aan te moedigen een milieuvriendelijk vervoersmiddel te kiezen. Dat plan zal des te meer zijn nut bewijzen gezien de verkeershinder op de Franklin Rooseveltlaan en de Terhulpsesteenweg door de vele werken.

Het plan in 6 punten:

1.  Openbaar vervoer aanmoedigen – De site van de Hippodroom is bereikbaar met Tram 94 (halte Hippodroom van Bosvoorde), met de bus (STIB 41 en TEC 366) en zelfs met de trein (station Bosvoorde en station Boondaal).

 

2.  Ruimte voor de fiets!  – De site is bereikbaar per fiets, zowel via de weg als door het Zoniënwoud met zijn vele fietspaden. Bovendien bevinden zich 3 Villo!-stations in de nabijheid van de Hippodroom: Station 300 – station Boondaal (Woudlaan 23), Station 296 – station Bosvoorde (Terhulpsesteenweg 187), Station 245 – Hamoir (Waterloosesteenweg 1143). Tot slot zijn er ook elektrische fietsen en scooters beschikbaar via een partnerschap met BillyBike en Scooty. De parking aan de Terhulpsesteenweg biedt ruimte voor fietsen en motors, en heeft verscheidene oplaadpunten.

 

3.  Een aanzet tot autodelen – Met DriveNow en Ubeeqo, twee autodelende ondernemingen, zijn afspraken gemaakt om het autodelen aan te moedigen. De aanleg van een Kiss & Ride en Fast Lane vormt een mooie beloning voor de gebruikers van Uber en de pendeldienst, en biedt een snellere toegang tot het evenement.

 

4. Overstapparking en shuttles voor een vlotter verkeer – Een pendeldienst van Terkamerenbos naar de locatie van het evenement, met real-time informatie over de sociale netwerken, moet de hoofdparking ontlasten. Daarnaast zijn er parkeerplaatsen beschikbaar in de aangrenzende parkeergarages (Onze Lieve-Heersbeestjeslaan 112, 1170 Watermaal-Bosvoorde). Bovendien kunnen de verschillende verkeersstromen worden beheerd door een mobiele app, zodat de in- en uitgang van de hoofdparking vrij kan worden gehouden en verkeersopstoppingen kunnen worden vermeden.

 

5.  Preventieve bewegwijzering  – De uitvoering van het mobiliteitsplan begint met de installatie van bewegwijzering op en rond de site. Oriëntatieborden leiden de bezoekers naar de plaats van het evenement, maken hen bewust van alternatieve vervoersmiddelen en herinneren hen aan de gedragsregels.

 

6.  Een mobiliteitsmanager - voor elke vraag met betrekking tot mobiliteit, hebben de organisatoren van La Terrasse O2 een telefoonnummer en een e-mailadres opgegeven. Contact : Mobility@la-terrasse.be – 0479/190.448

Aangezien mobiliteit in Brussel een zaak is van iedereen, nodigt DROH!ME iedereen die naar La Terrasse O2 wil gaan uit, om gebruik te maken van de genomen maatregelen.

DROH!ME zal bovendien de nodige controles uitvoeren om ervoor te zorgen dat de maatregelen correct worden nageleefd.

 

Contacteer ons
Julien Brasseur Voice
Julien Brasseur Voice
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL