Ter gelegenheid van de Open Monumentendagen en Autoloze Zondag ZET DROH!ME DE NATUUR OP HET VOORPLAN

Na meer dan 20 jaar leegstand heeft DROH!ME de oude hippodroom zijn luister van weleer teruggeschonken. De site is een belangrijke plaats geworden voor natuurliefhebbers van de hoofdstad en elders. Profiteer van de Open Monumentendagen om deze buitengewone site te (her)ontdekken !

Via de site van de oude hippodroom van Ukkel-Bosvoorde, tussen stad en woud, wil DROH!ME Melting Park Brussel terug met zijn groene long verbinden: het Zoniënwoud. Deze doelstelling richt zich tot alle generaties, door middel van sport, ontspanning, welzijn en cultuur. 

Met zijn 32 hectare natuurgebied en bossen aan de rand van het Zoniënwoud, biedt DROH!ME een uniek en innovatief concept: een park voor actieve recreatie gecombineerd met architecturaal patrimonium, natuur in de stad en gezin, met respect voor omgeving en milieu. DROH!ME biedt een nieuwe beleving van de natuur in een stedelijke omgeving aan, waarbij de mens centraal staat. Het concept creëert sociale bewustwording en duurzame ontspanning, voor alle generaties!

DROH!ME biedt nu al een brede waaier aan activiteiten en animatie (sportieve, culturele, pedagogische en recreatieve opties) aan rond de natuur en het bos, voor alle leeftijden. Wie in vorm wil blijven kan deelnemen aan de verschillende sportieve activiteiten, met familie, vrienden, collega’s…

AGENDA DROH!ME HERFST 2017

Samenzijn, genieten, beleving, emoties, creativiteit, passie, openheid, dialoog, zin en inhoud… Deze herfst helpt DROH!ME je de nieuwe start goed in te zetten, dankzij een goedgevuld en origineel vrijetijdsprogramma met een hoogtepunt op 16 en 17 september 2017.

Dat weekend valt samen met Autoloze Zondag en met de Open Monumentendagen in Brussel, dat dit jaar "de natuur in de stad” als thema heeft. De gedroomde gelegenheid om deze fabelachtige en mooi bewaarde plek in de hoofdstad van Europa te herontdekken.

Beleef ten volle onze natuuranimatie!

 • Open Monumentendagen in Brussel (16 en17 september):

Voor deze gelegenheid stelt DROH!ME een traject over het domein voor, met geleide bezoeken en een inwijding in de geschiedenis van de site en van het project. De kleinsten worden uitgenodigd op een grote schattenjacht in de natuur. Een bar en enkele foodtrucks zullen het publiek in de best mogelijke omstandigheden van lekkers voorzien. Op zondag 17 vindt een exclusieve Zen & Shiatsu natuurwandeling plaats (betalend, inschrijving nodig).

 • De Dag van het Zoniënwoud (15 oktober 2017): 

Activiteiten gericht op natuurbeleving, creativiteit en gezin. Het gaat om een nieuwe afspraak georganiseerd door het Gewest aan de 6 poorten van het Woud.

 • Plaats voor de kinderen! (21 oktober 2017):

Pedagogische speeldag om kinderen van 8 tot 12 burgerzin bij te brengen.

 • De Dag van de Appel (22 oktober 2017): 

DROH!ME brengt ode aan de appel! De hele site zal gratis voor het publiek toegankelijk zijn en een reuzenpers zorgt ervoor dat ieder met zijn appelsap naar huis kan. Op het programma staan verschillende animaties rond het thema van de appel en een markt van smaken, evenals diverse activiteiten voor kinderen (ritjes op een pony, schilderworkshop, verhaaltjes voorlezen…).

En dan zijn er nog altijd…

De natuuranimatie en activiteiten zijn doorlopend beschikbaar, met onder andere: 

 • Woensdag voor natuurmensen:

Elke woensdagnamiddag verwachten wij onze kleine natuurliefhebbers van 3 tot 7 jaar, voor het ontdekken van planten en dieren in DROH!ME.

 • Wildeplantenwandeling:

Ga op zoek naar eetbare planten! Leer de verschillende planten herkennen, plukken en bereiden (tips en recepten).

 • Natuurstage:

Kleine natuurliefhebbers gaan op ontdekking in de natuur om de geheimen van het woud te leren kennen, via activiteiten die hun vijf zintuigen prikkelen. Dat wordt spelend leren!

 • Fotostage:

Drie namiddagen, in kleine groep, om te leren hoe je een landschap samenstelt, een buitenportret maakt en sfeer vastlegt, een architecturaal detail doet oplichten… onder begeleiding van een beroepsfotografe!

 • Themawandeling in het Zoniënwoud:

Natuur? Zen? Yoga? Shiatsu? Kies de beste manier om te wandelen om je te herbronnen en je evenwicht te hervinden.

 • Pony:

Een moment van leerrijke ontspanning voor kinderen, die ook verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van hun pony.

 • Yoga, pilates, Nordic walking… : geniet van momenten van ontspanning en sport onder begeleiding van professionals en in een buitengewone omgeving.

HET VOLLEDIGE PROGRAMMA EN DE UURREGELING VIND JE OP DE NIEUWE WEBSITE VAN DROH!ME: WWW.DROHME.BE !
 

Voor meer informatie:

Laure Vandeghinste – laurev@voice.be – 0479/604.592

Nathalie Zalcman – ns@forum-communication.be – 0475/797.701

DROH!ME – info@DROHME.be – 02/613.099

Terhulpsesteenweg 53  1180 Ukkel 

Contacteer ons
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL