Nieuw programma met sportactiviteiten in Droh!me

Droh!me Melting Park - In het nieuwe recreatiepark is sport reeds koning!

Droh!me Melting Park is gelegen op de site van het voormalige hippodroom van Ukkel-Bosvoorde, tussen de stad en het bos, en wil Brussel opnieuw met het Zoniënwoud, haar ‘groene long’, verbinden. Daarom organiseert Droh!me sinds september een indrukwekkend sportief programma voor alle leeftijden en niveaus! Ervaren sporters of beginnelingen: iedereen vindt er wel een activiteit die aan zijn of haar verwachtingen beantwoordt.

Nordic walking, pilates en yoga zijn maar enkele van de nieuwe activiteiten die worden aangeboden.

Van paardenrennen tot boswandelingen en ander sportief vermaak: de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde speelde gedurende meer dan een eeuw een belangrijke sociale, recreatieve rol voor de Brusselaars. Ook vandaag nog gaan duizenden mensen er lopen, wandelen, fietsen en golfen.

Dit najaar wil Droh!me extra inzetten op de sportieve activiteiten in het park, zodat nog meer mensen het park vanuit een nieuw perspectief kunnen ontdekken. De plek is er immers perfect voor geschikt.

Om samen met familie, vrienden of collega’s uw conditie in vorm te houden, stelt Droh!me Melting Park verschillende sportieve activiteiten voor: Nordic walking, pilates, yoga - indoor en outdoor en natuurlijk golf. Er is voor elk wat wils, ongeacht niveau of leeftijd dankzij de vele activiteiten die speciaal voor ouderen worden georganiseerd! De indoor activiteiten vinden plaats in het prachtige Weeglokaal, dat recent volledig werd gerenoveerd, of in de loft van Droh!me.

Wat is DROH!ME Melting Park?

Met 32 groene, boomrijke hectaren aan de rand van het Zoniënwoud is DROH!ME Melting Park een actief recreatiepark van de nieuwe generatie. De officiële, algemene opening voor het grote publiek is in 2018 gepland. Het unieke, originele concept biedt een waaier aan diverse, gevarieerde activiteiten aan, die voornamelijk op de natuur zijn gericht.

DROH!ME Melting Park beoogt een stadspark te zijn dat openstaat voor families, clubs en alle generaties en wil de sociale banden tussen de stadsbewoners versterken.

ACTIVITEITENKALENDER

Nordic walking:

 • Kom Nordic walking ontdekken in de unieke omgeving van DROH!ME Melting Park. Fans kunnen deze nieuwe ervaring met 5 initiatielessen uitbreiden en vervolgens aan de wekelijkse trainingssessies deelnemen die door het Nordic Fitness Center Brussels worden georganiseerd.

Uren en inschrijvingen:

 • Ontdekking: Wie probeert, kan niet meer zonder! Zaterdag 22/10. € 10/pers., materiaal inbegrepen
 • Initiatie: 5 lessen om de techniek onder de knie te krijgen! Op zaterdag vanaf 29/10 tot 3/12, van 10u tot 11u30. Tarief: € 55/pers., materiaal inbegrepen.
 • Training (voorbehouden voor de leden van NFCB): op zaterdag van 13u. tot 14u30u. Voor ervaren wandelaars: sportieve Nordic walking, één zondag op twee van 10u tot 11u30.
 • Inlichtingen info@nfcb.be – 0486/70 75 10 — www.nfcb.be

Pilates

 • Pilates heeft tot doel sterke spieren te ontwikkelen, de lichaamshouding te verbeteren, het spierstelsel in evenwicht te brengen en de gewrichten te versoepelen om de lichaamsfuncties te onderhouden, te verbeteren of te herstellen.

Uren en inschrijvingen:

BIJZONDERE ACTIVITEITEN VOOR OUDEREN

 • Droh!me is een familiepark voor alle leeftijden en denkt eveneens aan het welzijn van ouderen. In samenwerking met vzw Gymsana wordt een programma met aangepaste fysieke activiteiten voorgesteld. Gymsana wil de nefaste gevolgen van een sedentair leven en de veroudering bij bejaarden, zieken en/of personen met een handicap voorkomen.

Uren en inschrijvingen:

 • Gym Training @DROH!ME: maandag van 9u30 tot 10u30. Gratis eerste kennismakingsles op maandag 3/10. Met: Nicky Houba - 0479/90.81.10
 • Nordic walking @DROH!ME: maandag van 11u tot 12u. Gratis eerste kennismakingsles op maandag 3/10. Met: Nicky Houba - 0479/90.81.10
 • Yoga @DROH!ME: donderdag van 14u tot 15u. Gratis eerste kennismakingsles op donderdag 6/10. Met: Patrick Dufond - 0479/90.81.10
 • Inlichtingen en inschrijvingen: www.gymsana.be - 0492/73.05.68 of info@gymsana.be

Droh!me Melting Park blijft gratis toegankelijk voor wandelaars, joggers, families, scholen... Enkel de begeleide sportieve activiteiten zijn betalend.

Contacteer ons
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL