Met de opening van restaurant Le Pesage (ingericht door Lionel Jadot) schrijft Drohme een nieuw hoofdstuk

Met de opening van restaurant Le Pesage (ingericht door Lionel Jadot) schrijft Drohme een nieuw hoofdstuk

De ontwikkeling van Drohme Park blijft ook in de herfst op volle toeren draaien met de opening van restaurant Le Pesage. Michel Culot, CEO van Drohme, vertrouwde voor de inrichting ervan op binnenhuisarchitect Lionel Jadot, die zich voor het unieke gebouw liet inspireren door hergebruik van materialen en circulaire economie. De keuze voor levendige kleuren en een ongepolijst interieur maken van Le Pesage een uitzonderlijk, ludiek, feestelijk en aangenaam adres. Le Pesage staat voor een creatieve keuken van traag gegaarde, smakelijke gerechten vanop een Spaanse barbecue die voor een kleurrijke en kruidige toets zorgt. Le Pesage is een extra troef voor iedereen die (opnieuw) wil kennismaken met Drohme, dat er alleen maar mooier en gastvrijer op wordt!

Een bijkomende reden om naar Drohme te komen

Met 32 hectare beschermde natuur aan de rand van het Zoniënwoud heeft Drohme de ambitie om op het terrein van de paardenrenbaan van Ukkel-Bosvoorde een nieuw model voor een actief vrijetijdspark uit de grond te stampen, voor jong en oud en met veel aandacht voor natuur en architecturaal erfgoed.

Drohme kan terugvallen op een rijk verleden en is tegelijk meer dan ooit een park dat leeft van en voor ontmoeting.

Le Pesage maakt volwaardig deel uit van dat nieuwe leven dat sinds 2014 ontluikt bij Drohme.

Interessant om weten is dat Le Pesage zijn naam dankt aan de oorspronkelijke functie van het gebouw, namelijk het wegen van de jockeys in volle uitrusting, inclusief hun zadel. De lichtsten onder hen werden zelfs met ballast verzwaard zodat iedereen aan de start kwam met een gelijk gewicht en gelijke kansen!

De renovatie van Le Pesage tot een creatief restaurant is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het park. Behalve de culinaire ervaring en het gezellig samen tafelen is een etentje in Le Pesage een mooie gelegenheid om de prachtige site te (her)ontdekken. Wandelaars, ruiters, gezinnen, fietsers en golfers kunnen hier hun hart ophalen en hebben de weg intussen al gevonden.

De keuze voor Lionel Jadot

Meer dan een eeuw lang speelde de paardenrenbaan van Ukkel-Bosvoorde een belangrijke rol in het sociale leven en de vrijetijdsbesteding van de Brusselaar. Het einde van de paardenraces in 1995 betekende het einde van die periode.

Na de hoogdagen van de jaren vijftig verloren de paardenraces hun aantrekkingskracht, en stilaan geraakte de site in verval. Jarenlang bekommerde niemand zich nog om het domein en Le Pesage, dat in 1900 werd gebouwd door architect François Kips, verkommerde onder de invloed van weer en wind.

In 2017 werd het gebouw volledig gerestaureerd door de SAU, wat meteen het begin van een tweede leven betekende.

Michel Culot, CEO van Drohme, wilde in Le Pesage een sterk project onderbrengen, dat een creatieve stadsdynamiek op gang zou brengen en ook voor gezinnen zou uitgroeien tot een originele ontmoetingsplaats. Le Pesage moest ook aansluiten bij de waarden van Drohme, zoals respect voor de natuur, sharing in de brede zin van het woord, en het moest zo laagdrempelig mogelijk zijn. Zo kwam Culot heel vanzelfsprekend bij binnenhuisarchitect Lionel Jadot terecht, iemand die de kunst verstaat om met zijn ontwerpen een heel specifieke sfeer te scheppen.

Binneninrichting

Lionel Jadot is bekend van verschillende projecten zoals het Jam Hotel, de nieuwste coworkruimte Silversquare en restaurant Rural in Parijs.

Zelf noemt hij zich een utopische autodidact die werkt vanuit zijn buikgevoel. Zijn filosofie laat zich samenvatten als: er zijn geen taboes, alle combinaties kunnen en vooral: durf vragen stellen en opvallen!

Trouw aan zijn overtuiging heeft hij de ruimte aangepakt door zijn typische manier van materialen te hergebruiken en door zich te laten inspireren door de circulaire economie. Le Pesage ademt een bijzondere energie door het radicale uitgangspunt van Lionel: respect voor bestaande, brute materialen, zoals de onbepleisterde muren, keuze voor levendige kleuren en een manier van werken die nog het dichtst aanleunt bij die van een ambachtsman, zonder artistieke ingrepen uit de weg te gaan en door intuïtief alle stukken die bij de inrichting komen kijken bij elkaar te sprokkelen. Geen enkel element van Le Pesage komt zomaar uit een catalogus! Bezoekers zullen die uiterst persoonlijke benadering ervaren in de disruptieve maar tegelijk warme, energieke en ongedwongen sfeer.

Het culinaire concept

Het restaurant is in handen van Sandrine Jadot, zus van Lionel, en haar zoon Charlie Delval. Het toeval wil dat Sandrine in haar jonge jaren ettelijke rondjes op de paardenrenbaan heeft gereden toen ze nog een actieve amazone was. Geen wonder dus dat zij een bijzondere band heeft met deze plek.

Zowel Sandrine als Charlie hebben al heel wat ervaring opgebouwd in de culinaire wereld en stonden mee aan de wieg van verschillende adressen die Brussel opnieuw op de kaart hebben gezet (denk maar aan Odette en ville en Le Chalet Robinson). Samen staan ze voor een inventieve keuken met veel respect voor het product en zijn voedingswaarde, zonder daarbij de smaak uit het oog te verliezen. Geen eenvoudige evenwichtsoefening maar het resultaat is zonder meer overtuigend, dankzij traag gegaarde gerechten en het gebruik van een Spaanse barbecue die zorgt voor de nodige kleur en kruiden. Bijzondere aandacht gaat naar producten uit korte ketens, zoals honing uit Bosvoorde en ketchup uit Namen.

Ook vegetariërs worden niet vergeten want de barbecue wordt ook gebruikt om groenten à la plancha klaar te maken.

Het idee van het restaurant is dat gerechten naar hartenlust gedeeld mogen worden en dus wordt alles samen aan tafel geserveerd, een beetje in de geest van een Aziatische rijsttafel. Gasten bedienen zich van een van de vele gerechten die samen een heel uiteenlopend smaakpalet vormen, en kunnen daarbij van gedachten wisselen over hun culinaire ontdekkingen.

Tussen de lunch en het diner zal het restaurant binnenkort ook non-stop een lichtere keuken aanbieden. Uiteraard is er ook een kindermenu, met ijs en andere pannenkoeken.

En verder?

Samen met de opening van Le Pesage gaat ook de ontwikkeling van het park gewoon verder, in functie van de aflevering van de nodige vergunningen.

In afwachting dat het park volledig klaar en actief is in 2020 trekt Drohme steeds meer bezoekers aan die nieuwsgierig zijn naar de gerenoveerde renbaan, de Drohme Golf Club met restaurant, de vele wandelmogelijkheden en activiteiten die op de site worden georganiseerd.

Praktische info:

  • Le Pesage is open van de middag tot 14.30 u. en ’s avonds van 19 u. tot 22.30 u. Gesloten op maandag, dinsdagavond en zondagavond. Voorlopig is het in de namiddag nog gesloten.
  • Adres: Terhulpensesteenweg 51 - 1180 Ukkel
  • Tel.: 02 242 81 38
  • info@lepesage.be
  • www.lepesage.be 

 

Contacteer ons
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL