Drohme Park - Annulering van de bouwvergunning

Drohme nv betreurt dat de Raad van State de stedenbouwkundige vergunning, die haar in december 2018 werd verleend, heeft ingetrokken. Deze vernietiging vertraagt opnieuw de mogelijkheid om met de nodige werkzaamheden te starten voor de heropleving van de Hippodroom van Ukkel-Bosvoorde en het Drohme Park project te finaliseren.

De Raad van State is van mening dat de reorganisatie en verbetering van de parking, toegankelijk voor zowel bezoekers van het Zoniënwoud als bezoekers van de Hippodroom, niet verenigbaar is met de bestemming van de locatie ervan, die momenteel in het kader van Het Gewestelijk Bestemmingsplan (GBP) als bosgebied is ingedeeld.

Drohme vindt het oprecht spijtig dat de Raad van State geen rekening heeft gehouden met het feit dat de site functioneert als toegangspoort tot het Zoniënwoud, waarvoor een multifunctionele parking volledig gerechtvaardigd is om zowel boswandelaars, parkbezoekers als golfers te ontvangen.

Drohme neemt in dit stadium nota van de beslissing, analyseert de gevolgen van de annulering en stelt alles in het werk om alle huidige ontvangst- en parkeermogelijkheden op de site zo goed mogelijk te behouden.

Contacteer ons
Nina Bourgeois Persverantwoordeljke, Voice Agency
Nina Bourgeois Persverantwoordeljke, Voice Agency
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL