DROH!ME pakt uit met 2e editie van La Terrasse O2

Na een geslaagde renovatie van de beschermde site van de oude Hippodroom van Ukkel-Bosvoorde nodigt DROH!ME je deze zomer voor de tweede maal uit voor La Terrasse O2.  2018 wordt het vervolg van een geslaagde samenwerking, met een hernieuwd evenement conform de waarden en de DNA van het nieuwe recreatiepark. DROH!ME trekt duidelijke lijnen om een goed verloop van zijn activiteit te waarborgen: muziek, mobiliteit, verlichting… zijn onderworpen aan strenge voorwaarden uit respect voor de natuur. Het programma zelf is toegankelijk voor een divers publiek en besteedt een bijzondere aandacht aan gezinnen met kinderen.

Na het grote succes van de editie 2017 van La Terrasse O2 was het duidelijk dat DROH!ME en Simply Better een goed evenwicht weten te vinden tussen respect voor het milieu en de organisatie van evenementen op een beschermde site. Beheer van mobiliteit, van geluid, van omgeving, … alle parameters werden perfect nageleefd dankzij een constructieve samenwerking met de betrokken autoriteiten (politie, gemeentebestuur enz.). Er is trouwens geen enkele klacht geweest gedurende de twee maanden dat de operatie heeft geduurd.

Ook dit jaar hebben de twee organisatoren de handen in elkaar geslagen. Met nog strengere omkaderingsmaatregelen en een gediversifieerd programma hebben zij ervoor gezorgd dat La Terrasse O2 nog beter aansluit bij de waarden van DROH!ME.

Strengere omkaderingsmaatregelen

De strikte regels van DROH!ME voor het beheer van mobiliteit, geluid en omgeving, omvatten een hele reeks maatregelen die de ecologische impact van de activiteit moeten beperken. Enkele voorbeelden:

Door het ondertekenen van een milieucharter, nemen organisatoren het volgende engagement op zich:

 • 90% van het afval recycleren;
 • voor restauranthouders: seizoenproducten gebruiken;
 • gescheiden vuilbakken ter beschikking stellen om bezoekers aan te moedigen hun afval te sorteren;
 • een ecologisch verantwoord beheer van ieder aspect van het evenement.  

Een gepast en doeltreffend mobiliteitsplan:

 • het aanstellen van een mobiliteitsmanager;
 • het weren van auto’s op de renbaan van de hippodroom. Er is in een netwerk van parkings voorzien op de site en in de onmiddellijke omgeving. De verbinding met La Terrasse O2 wordt verzorgd door een vloot van golfwagentjes en een pendelsysteem;
 • de inrichting van Kiss and Ride-zones voor een vlotter verloop van het verkeer;
 • de ontwikkeling van een beleid dat het gebruik van alternatieve vervoermiddelen aanmoedigt; het inrichten van een fast lane voor de betrokken bezoekers;
 • het gebruik van sociale netwerken voor het sensibiliseren en informeren over alternatieve vervoermiddelen;
 • het aanbrengen van een aantrekkelijke en informatieve signalisatie voor de alternatieve vervoermiddelen;
 • een samenwerking met Brussel-Mobiliteit voor de ontwikkeling van fiets- en wandelroutes om La Terrasse O2 te bereiken.

Een nauwgezette controle van de normen voor geluid en verlichting:

 • Op basis van een grondige analyse is een nieuw geluidsplan uitgewerkt. Het resultaat is een meer evenwichtige spreiding van het geluid met behulp van gerichte luidsprekers. De storende lage frequenties worden vermeden.
 • Ook heeft La Terrasse O2 een "unplugged"-programmatie uitgewerkt om kunstenaars te promoten die stukken brengen in een rustige, ontspannende en akoestische sfeer, zonder gebruik van een versterker.
 • Tot slot wordt voor de verlichting veel gebruik gemaakt van kaarsen. Een verlichtingsplan houdt rekening met de milieuvereisten van de site.

Voor, tijdens en na het evenement wordt nagegaan of deze omkaderingsmaatregelen doeltreffend zijn, door precieze, dagelijkse monitoring van de activiteit.

Een open en gediversifieerd programma

Deze constructieve dialoog tussen DROH!ME en de uitbaters van La Terrasse O2 heeft Simply Better de kans gegeven om zijn programma te herdenken en uit te breiden, en zo een nieuw publiek aan te trekken. Dit jaar omvat het programma creatieve workshops, gezellige brunches en culturele en sportieve activiteiten. Helemaal DROH!ME dus.

Deze evoluties vormen een concrete stap in de concrete uitwerking van het DROH!ME Melting Park.  Met zijn 32 hectare beschermd natuurgebied aan de zoom van het Zoniënwoud, wil DROH!ME Melting Park een aantrekkelijk recreatiepark ontwikkelen voor iedereen, met aandacht voor de natuur, het architecturaal erfgoed en het gezin. 

Op de site van de oude hippodroom biedt het park al een grote variatie aan activiteiten en (sportieve, culturele, opvoedkundig en recreatieve) animatie. Het volledige aanbod is gericht op de natuur en het bos, en omvat initiatieven voor alle leeftijden. 

Lees het laatste nieuws over DROH!ME op www.drohme.be en op zijn Facebook-pagina.

 

Contacteer ons
Rodrigue Delepine Voice Agency
Rodrigue Delepine Voice Agency
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL