Droh!me Melting Park nodigt je uit om je dromen te beleven!

Droh!me Melting Park nodigt je uit om je dromen te beleven!

Het actieve recreatiepark voor jong en oud maakt zijn programma voor 2017 bekend

Met 32 ha beschermd natuurgebied aan de rand van het Zoniënwoud vind je Droh!me Melting Park, een park voor actieve vrijetijdsbeleving en ontspanning voor groot en klein. Droh!me is een dagdroom in de stad, de ideale plek voor actieve uitjes in de natuur, met gezin, vrienden of collega’s.

Met zijn uitzonderlijke ligging op de oude hippodroom van Bosvoorde, aan de ingang van het Zoniënwoud, is Droh!me goed op weg een van de belangrijkste bestemmingen te worden van onze hoofdstad. Als recreatiezone voor de hele regio, met een duidelijke toekomstvisie voor Brussel als duurzame stad in het hart van Europa, is Droh!me geen recreatiepark als een ander: het brengt een ode aan het architectuurpatrimonium, de natuur in de stad en het gezinsleven.

STADSGELUK OP EEN BOOGSCHEUT

Het park omvat een brede waaier aan activiteiten en animatie (sport, cultuur, opvoeding, recreatie) rond het thema van het bos en de natuur, geschikt voor alle leeftijden.

Droh!me, biedt een modern en positief beeld van de stad. Een volledig nieuwe beleving van de natuur in een stedelijke omgeving, waarbij de mens centraal staat. Droh!me creëert sociale bewustwording en duurzaam geluk voor alle generaties!

Samenzijn, genieten, beleving, emoties, creativiteit, passie, openheid, dialoog, zin en inhoud… Droh!me reikt u al die ingrediënten aan om de stad anders te ervaren. Kom het zelf beleven met je gezin, met zijn tweetjes, met vrienden of met collega’s… In Droh!me laat je je verbeelding de vrije loop.

AGENDA DROH!ME 2017

Met zijn buitengewoon kader wil Droh!me een nieuwe trekpleister worden voor Brussel en haar inwoners. Deze ambitie is duidelijk voelbaar in het programma, dat mensen op originele wijze samenbrengt. Je vindt er zeker en vast iets naar je zin!

Sinds maart:

 • Info@Drohme — Opening van het informatiepunt van de Grote Tribune voor het publiek.
 • Maar ook: Oriëntatieloop voor iedereen, food-trucks, ponyritjes en leerrijke wandelingen waarbij op zoek wordt gegaan naar eetbare planten.

Vanaf april:

 • Stages@Drohme — Multisportstages en natuurbeleving voor kinderen en jongeren, samen met de VUB/Sports (eveneens data in augustus).
 • Thinks-mobility@Drohme — Eerste afspraak met de actualiteit van de duurzame ontwikkeling en de nieuwe economie.

Vanaf mei:

 • Weeglokaal@Drohme — Opening van een café-restaurant in het prachtige, volledig hernieuwde weeggebouw.
 • Het Terras O2@Drohme — Opening van het heringerichte terras.

Vanaf juni en juli:

 • Contrast@Drohme (fotoworkshops), La CourDesGrands@Drohme (dynamische afterworks-events) en opening van de Kleine Tribune@Drohme (twee polyvalente zalen).

Vanaf september:

 • De Zaadzolder@Drohme — Opening van de zero waste-winkel CHYL. Minder verspillen door per kilogram of liter te kopen!
 • Maar ook: Festen@Drohme (theater) en de Dag van het Patrimonium@Drohme.

Vanaf oktober:

 • Sports@Drohme — Originele activiteiten voor ondernemingen (incentives en teambuilding).  Verken de site in kleine groepjes, aan de hand van verschillende sporten.
 • Maar ook: Apple Day@Drohme (de appel in al zijn vormen!) en de Kruinenwandeling@Drohme (ontspanning in het bos voor iedereen).

HET VOLLEDIGE PROGRAMMA EN DE OPENINGSUREN VIND JE BIJGEVOEGD EN OP DE WEBSITE VAN DROH!ME  www.drohme.be!

Contacteer ons
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL