DROH!ME maakt positieve eindbalans op van de impact van La Terrasse O2

Dankzij duidelijke afspraken en maatregelen en een permanente monitoring van de invloed van La Terrasse O2, realiseerden DROH!ME en Simply Better een succesvol pop-up concept met respect voor de directe omgeving: zowel voor de natuur, de buurtbewoners als de mobiliteit.

Gelegen in het prachtige kader van de oude Hippodroom van Bosvoorde, pal aan het Zoniënwoud, creëert DROH!ME een park voor actieve vrijetijdsbesteding waar natuur, sport, cultuur, educatie en ontspanning centraal staan. Dit ambitieuze project houdt het architecturaal erfgoed in eer, en wil jong en oud samenbrengen midden in de natuur.

De organisatoren van la Terrasse De L’Hippodrome hebben hun concept dan ook mee laten evolueren met de identiteit van DROH!ME. De natuur en het beperken van de ecologische voetafdruk kregen daarbij een centrale rol. Zo werd La Terrasse O2 in het leven geroepen.

La Terrasse O2, dat van 19 mei tot en met 20 juli plaatsvond, was de ideale gelegenheid om nieuwe evenementiële concepten, technologieën en beheermodellen op poten te zetten, die de unieke natuur rond de site respecteerden en de rust voor de buurtbewoners bewaarden.

DRASTISCHE MAATREGELEN

DROH!ME en Simply Better, de organisator van la Terrasse O2, hebben maandenlang samengewerkt aan de evolutie van de oorspronkelijke vorm van La Terrasse naar een nieuw concept waarbij alle waarden en normen van DROH!ME gerespecteerd werden en de natuur op en rond de site op een respectvolle manier geïntegreerd werd.

“We zijn trots dat we alle maatregelen die DROH!ME ons oplegde, hebben kunnen respecteren. Dit hebben we vooral te danken aan de vlotte samenwerking met de autoriteiten. Daarnaast zijn we ook heel tevreden over de controle op milieuvervuiling, er werd de afgelopen twee maanden geen enkele klacht gesignaleerd. Tot slot zit het grote succes van deze editie hem ook in ons ruime activiteitenaanbod, zowel overdag als ’s avonds”, reageert Denis Van Praet, oprichter van la Terrasse O2.

Het lijvige bestek rond mobiliteit, geluidsnormen en milieu, opgelegd door DROH!ME, werd tot op de letter gerespecteerd. Het bestek bevatte de volgende elementen:

  • Een milieucharter (90% van het afval werd gerecycleerd, het afval werd gesorteerd en er werd met seizoensgebonden producten gewerkt).
  • Een mobiliteitsplan (Geen enkele wagen was toegestaan op het terrein, alleen golfkarretjes en pendelbussen mochten gebruikt worden, alternatieve vervoersmiddelen werden aangemoedigd, er werd samengewerkt met Brussel Mobiliteit…).
  • Een strenge controle op geluidsoverlast en lichtvervuiling (akoestische optredens kregen de voorkeur, er werden nieuwe geluids- en verlichtingstechnieken gebruikt…).

STERKE SAMENWERKING VOOR EEN GESLAAGDE EINDBALANS

De burger dichter bij de natuur brengen, zonder die laatste in het gedrang te brengen, dat was de uitdaging waar DROH!ME voor stond, en daar slaagde het met glans in dankzij de constante monitoring van de situatie.

Mobiliteit, geluid en milieu: alle parameters werden gerespecteerd, mede dankzij een opbouwende samenwerking met de autoriteiten in kwestie (politie, de gemeente…). Er werd geen enkele klacht geregistreerd gedurende de festiviteiten. Er zijn wel nog een aantal aspecten aan verbetering toe, zoals het vermijden van wildparkeren.

Het succes van dit event, toont aan dat DROH!ME erin slaagt om een uitgebreid aanbod van activiteiten aan te bieden aan het grote publiek, zonder daarbij de levenskwaliteit van de omwonenden en het milieu aan te tasten.

Contacteer ons
Benoît Maquezy Managing Partner, Simply Better
Denis Van Praet Managing Partner, Simply Better
Laure Vandeghinste Pers Attaché, Voice Agency
Benoît Maquezy Managing Partner, Simply Better
Denis Van Praet Managing Partner, Simply Better
Laure Vandeghinste Pers Attaché, Voice Agency
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL