DROH!ME LAZY SUNDAY

EEN ZONDAG ZONDER AUTO’S TE MIDDEN VAN PRACHTIG ERFGOED IN HET HARTJE VAN HET ZONIËNWOUD

Op 18 september is het opnieuw zomer! Ter gelegenheid van de Autovrije Zondag en de Open Monumentendagen stelt Droh!me een 100% ontspannende uitstap voor. Brusselaars zullen kunnen onthaasten en tot rust komen om dan te ontdekken, te delen, elkaar te ontmoeten en even de drukte van het nieuwe schooljaar vergeten ... en dat in een prachtige uitzonderlijk groene omgeving.

Droh!me - op de bijzondere site van de voormalige hippodroom van Ukkel-Bosvoorde die op dit ogenblik wordt gerenoveerd - is een park voor actieve recreatie waar natuur, cultuur, sport, educatie en ontspanning centraal staan.

Ter gelegenheid van de Open Monumentendagen en Autovrije Zondag, biedt Droh!me een eersteklasbestemming aan alle liefhebbers van ontspanning, sport, natuur en een prestigieus verleden.

VERGEET EVEN HET NIEUWE SCHOOLJAAR. DROH!ME STUURT JE OPNIEUW OP VAKANTIE!

Lazy Sunday biedt een originele combinatie van al je favoriete ontspanningsactiviteiten op een enkele plek in een magische, tijdloze omgeving.

Bezoekers kunnen zich onderdompelen in het hart van een van de symbolische recreatiezones in Brussel en er de schitterende installaties (her)ontdekken, waaronder de Grote Tribune die volledig werd gerenoveerd door de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI), eigenaar van de site.

 

LAZY SUNDAY: OP HET PROGRAMMA

Vergezel ons vanaf 10 u. - te voet of met de fiets - voor een heerlijke brunch met de familie, onder vrienden of met z’n tweetjes.

Wie veel energie heeft, kan zich daarna op het sportieve parcours werpen (nordic walking, oriëntatielabyrint, golf, rollerski ...), of zich herbronnen tijdens een yogaworkshop (lessen voor kinderen, volwassenen en senioren).

Van 10 u. tot 14 u. kunnen zowel de geroutineerde als de zondagsfietser de customizing workshop voor fietsen en hesjes volgen, georganiseerd door Cadavre Exquis vzw.

Voor levensgenieters is er de Lazy Market, waar kraampjes met bioproducten je doen watertanden en ontwerpers van kwaliteitsproducten (kunstwerken, juwelen, textiel, foto’s en performances ...) je zullen verrassen. Er is voor elk wat wils!

Kunstliefhebbers kunnen terecht in de zalen van de Grote Tribune voor de tentoonstelling Tribune aux Artistes met werken van Blancbec, Louise Brodsky, Christopher Coppers, Nelson Dos Reis, Maggy Dourov, Yorick Efira, Barbara Iweins, Arnaud Kool en Gilles Parmentier.

Wie alles wil weten over de geschiedenis van de voormalige hippodroom van Ukkel-Bosvoorde, kan in de voor- en namiddag deelnemen aan de geleide bezoeken.

Om deze zondag swingend af te sluiten en de schitterende dag nog even te laten nazinderen, wordt vanaf 19.30 u. nog een laatste glas gedronken tijdens de concerten van La Bande à Juju (Soul/Funk) en Laurent Vigneron and the Po’Boys (New Orleans Jazz).

IN HET KORT

  • Gratis toegang
  • Groepslessen: € 6/uur
  • Golfinitiatie, animaties, tentoonstelling, bezoeken en concerten: gratis.
  • Zondag 18 september 2016 van 9 u. tot 22 u.
  • Ingang: Terhulpsesteenweg 53, 1180 Brussel
  • Contact
  • Programma van de dag op: www.drohme.be

 

 

 

 

 

 

 

Contacteer ons
Julien Brasseur Voice Agency
Julien Brasseur Voice Agency
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL