DROH!ME kondigt zijn lente- en zomerprogramma aan, boordevol met natuur- en ontspanningsactiviteiten, sport en cultuur.

Nu de mooie zomerdagen op komst zijn, maakt DROH!ME zijn lente-en zomerprogramma bekend, met theater, tentoonstelling, sportieve uitdagingen en natuur- en ontspanningsactiviteiten in een buitengewoon en groen kader.

Aan de zoom van het Zoniënwoud leeft de sinds lange tijd verlaten Hippodroom van Ukkel-Bosvoorde weer helemaal op. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van DROH!ME en Brussel-Hoofdstad - die de installaties heeft gerenoveerd -, is de Hippodroom vandaag een aangename, stedelijke groenruimte die voor iedereen toegankelijk is.

DROH!ME biedt aan ieder een aangename omgeving waar veel activiteiten mogelijk zijn: van sport tot cultuur en van ontspanning tot bewustmaking van ecologische en samenlevingsthema’s.

In de komende maanden zal DROH!ME zijn bijdrage leveren aan het dynamische karakter van onze hoofdstad, met een rijk activiteitenprogramma voor de bewoners van Brussel, conform de waarden en de diversiteit die zo belangrijk zijn voor een belevingspark

Noteer alvast in je agenda!

#Natuur - 13 mei om 10.30u - Natuurwandeling: "Dit is ons bos" (Zoniënwoud)

Het zomerprogramma wordt ingeleid door een eerste natuuractiviteit. In het kader van "Europe in my region", een initiatief gesteund door het EFRO, stelt DROH!ME een begeleide natuurwandeling voor in het hartje van het Zoniënwoud. Een gratis activiteit voor een zondagse gezinsuitstap in het groen.

Praktische info:

  • Datum: 13 mei 2018 om 10.30u
  • Plaats van de afspraak: Parking Terhulpsesteenweg 51,  1180 Ukkel (tegenover nr.114)
  • Duur: 1u30
  • Gratis – inschrijving op info@drohme.be
  • Agenda van “Europe in my Region” op: http://europeinmyregion.brussels

#Sport –  vanaf mei - Golfinitiaties en -stages 

Vanaf 6 mei organiseert de Brussels DROH!ME Golf Club om de veertien dagen een initiatie van 1u30 met begeleiding door een professional, voor slechts 9 euro per persoon. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met deze openluchtsport in een buitengewoon kader. Te reserveren op info@bdgc.be.

De Golfclub biedt ook heel de zomer lang stages aan voor kinderen!  Golfles in de voormiddag, multisportactiviteit in de namiddag, goed voor een stevige portie zuurstof! Programma binnenkort beschikbaar op www.bdgc.be.

#Ontspanning  - van 18 mei tot 21 juli: O2-terras

Voor de tweede editie van de O2-versie stelt het Terras van de Hippodroom een meer gediversifieerd en ecologisch programma voor. De agenda sluit perfect aan bij de waarden van DROH!ME. Op het programma: brunches voor familie en vrienden, creatieve workshops, tentoonstelling en sportactiviteiten.

#Sport - 24 juni - Run To Tokyo

Op 24 juni 2018 brengt Team Belgium Run to Tokyo een vervolg op het grote succes van de eerste Olympische marathon “Run to Rio”. Op initiatief van het Belgisch interfederaal Olympisch Comité zullen 5 lopers samen een estafettemarathon uitlopen, om geld in te zamelen voor de delegatie voor de Spelen van Tokyo. Het evenement wordt opgeluisterd in Japanse sfeer en de lopers worden aangemoedigd door de atleten die België zullen vertegenwoordigen op de volgende OS. Families en supporters zijn welkom!

 #Cultuur - September – Theater met “Festen”

In september heeft DROH!ME het plezier om zijn allereerste toneelstuk aan te bieden! Onder de artistieke leiding van acteur en regisseur Alain Leempoel, stelt DROH!ME een nieuwe versie van het beroemde stuk “Festen” voor. Een interactieve ervaring die het publiek volop in de actie betrekt: op het toneel kunnen de toeschouwers deelnemen aan het banket, samen met de acteurs-tafelgenoten.

#Ontspanning - september – Opening van het café-restaurant “le Pesage”

Dit is een belangrijke stap in de evolutie van DROH!ME. Op deze plek werden vroeger de jockeys gewogen voor de koers.  Dit emblematisch gebouw heropent zijn deuren en wordt een familievriendelijk café-restaurant, met een gemengd aanbod van klassieke en nieuwe keuken. Met een interieur van de hand van de Belgische designer Lionel Jadot, belooft het restaurant een aangenaam oord van ontspanning te worden, met een leef- en ontmoetingsruimte voor de Brusselaars.

DROH!ME zal geregeld nieuwe informatie publiceren op www.drohme.be en op zijn Facebook-pagina.

Contacteer ons
Rodrigue Delepine Voice Agency
Rodrigue Delepine Voice Agency
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL