DROH!ME is opgetogen over het gunstig meerderheidsadvies dat de Overlegcommissie verstrekte in verband met de aanvragen voor stedenbouwkundige en milieuvergunningen en onderzoekt er de voorwaarden van.

DROH!ME is opgetogen over het gunstig meerderheidsadvies dat de Overlegcommissie verstrekte in verband met de aanvragen voor stedenbouwkundige en milieuvergunningen en onderzoekt er de voorwaarden van.

Woensdag 18 oktober laatstleden werd het advies van de Overlegcommissie aan de vergunnende overheden voor het project openbaar gemaakt.

DROH!ME is vast van plan zijn flexibiliteit te bewijzen en te streven naar een optimaal evenwicht voor de site en haar gebruikers.

Het DROH!ME-team heeft de gewijzigde vergunningaanvragen op vrijdag 13 oktober voorgelegd aan de Overlegcommissie in Ukkel. Die komen er na een publieke enquête waarop meer dan een derde van de ondervraagden gunstig reageerden, een uitzonderlijk positief resultaat voor dergelijk openbaar onderzoek.

Deze procedure sluit aan op een impactstudie die een onafhankelijk adviesbureau uitvoerde onder toezicht van het wettelijk voorziene Opvolgingscomité. Naar aanleiding van de 300 aanbevelingen heeft DROH!ME in augustus 2017 aangepaste vergunningaanvragen ingediend, die nu dus, onder bepaalde voorwaarden, een gunstig meerderheidsadvies hebben gekregen.

Sinds het begin van de concessie in 2013 stelt DROH!ME alles in het werk om de site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde te doen herleven en van deze verwaarloosde plek opnieuw een Brusselse ontmoetingsplaats en familiale trekpleister te maken.

Terug naar de context

DROH!ME Melting Park heeft een evenwichtig en zelfbedruipend activiteitenprogramma opgesteld, zoals de specificaties het vereisten. Verspreid over de site worden leuke, educatieve en recreatieve activiteiten voorgesteld voor rond vijf thema's: natuur, sport, cultuur, onderwijs en ontspanning. De meeste activiteiten op de site zijn bovendien gratis.

In het zog van het DROH!ME-project staken bepaalde spoken weer de kop op, maar die waren grotendeels te wijten aan een oude, scheve situatie die nu rechtgezet wordt, met name door de uitgifte van milieu- en stedenbouwkundige vergunningen.

Die ongerustheid gaf aanleiding tot de verspreiding van onjuiste informatie en verdachtmakingen door diverse tegenstanders van het project die actief een ongunstig en verkeerd beeld van het project proberen op te hangen.

DROH!ME is zich bewust van de complexiteit van het project en werkt nauw samen met deskundigen op het vlak van mobiliteit, verlichting en landscaping om de site optimaal met haar sociale en natuurlijke omgeving te laten samenvloeien.

Site web : http://www.drohme.be/nl/

Facebook : https://www.facebook.com/DrohmeMeltingPark/

Voor meer informatie:

Laure Vandeghinste – alexandra@voice.be – 02/893.98.76

DROH!ME – info@DROHME.be – 02/613.09.09

Terhulpensesteenweg 53A, 1180 Ukkel

 

 

Contacteer ons
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL