De Brussels Drohme Golf Club ontvangt het GEO label certificaat

De Brussels Drohme Golf Club (BDGC), midden in het Hippodroom van Ukkel-Bosvoorde en integraal onderdeel van het Drohme Park, ontving het internationale ecolabel GEO Certified® als erkenning voor zijn engagement op het gebied van natuurbescherming en de inspanningen die het levert voor een duurzaam beheer van zijn golfterrein.

GEO Certified® is een internationale erkenning die toegekend wordt door een onafhankelijke auditeur en beheerd wordt door de Golf Environment Organization (GEO), een organisatie zonder winstoogmerk die de golfsector helpt de golfsport duurzamer te maken.

Het auditeursverslag wist vooral volgende maatregelen van BDGC te appreciëren:

  • De afschaffing van pesticiden voor het onderhoud;
  • De investering in nieuwe hybride of elektrische machines zodat minder brandstof verbruikt wordt;
  • De vervanging van het irrigatiesysteem voor de golfbanen met het oog op een lager waterverbruik;
  • De BDGC tracht zoveel mogelijk samen te werken met plaatselijke leveranciers, zowel voor het onderhoud van de golfbanen als voor het restaurant of de winkel, zodat de CO2-afdruk van het golfterrein lager wordt;
  • De club werkt samen met plaatselijke scholen en organiseert golflessen voor kinderen tegen een minimumtarief zodat iedereen van deze sport kan proeven.

Directeur Pim Bust van Brussels Drohme Golf Club: «Wij zijn zeer trots dat we dit label ontvangen hebben en zo deel uitmaken van de leading clubs op het gebied van «duurzame golf». Tot op vandaag hebben nog maar 4 golfclubs in België deze certificering ontvangen, en de BDGC is zelfs de eerste in het Brussels Gewest. Deze prestigieuze en begeerde erkenning vormt het bewijs hoe belangrijk wij allen bij de club het vinden om de impact van ons werk op het milieu zo positief mogelijk te maken.»

De Brussels Drohme Golf Club bevindt zich in een beschermde «Natura 2000» zone. De meer dan honderd jaar oude bomen langs het parcours, de nabijheid van het schitterende Zoniënwoud en de oude gebouwen rond het golfterrein geven de club een betoverend mooi kader. Het management van de Club en van Drohme Park is zich zeer goed bewust van het unieke karakter van deze omgeving en stelt alles in het werk voor een duurzaam en efficiënt beheer ervan, met respect voor de biodiversiteit, en voor een plek waar de leden zich op gezonde wijze kunnen ontspannen.

De Brussels Drohme Golf Club en Drohme Park zullen de nodige maatregelen blijven nemen om dit label ook in de toekomst te behouden. Er zijn hiervoor reeds heel wat acties gepland, zoals de installatie van een tankstation met een carwash waarbij regenwater wordt gebruikt via een gesloten systeem: het water wordt dus voor 90% hergebruikt.

Voor meer info over het duurzaamheidsbeleid van Brussels Drohme Golf Club, inclusief het volledige verslag van het ecolabel, kunt u ter terecht op https://sustainable.golf/directory/2025_brussels_droh_me_golf_club.

Voor meer info over de Brussels Drohme Golf Club kunt u terecht op www.bdgc.be en info over Drohme Park vindt u op www.drohme.be.

Contacteer ons
Rodrigue Delepine Pers Attaché, Voice Agency
Rodrigue Delepine Pers Attaché, Voice Agency
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL