De Apple Day van DROH!ME trok 500 gezinnen

De Apple Day van DROH!ME trok 500 gezinnen

Appels in alle maten en gewichten stonden vorige zondag centraal in het Droh!me Melting Park, op de site van de paardenrenbaan van Ukkel-Bosvoorde. De tweede editie van Apple Day was een groot succes bij de talrijk aanwezige gezinnen. In totaal hebben niet minder dan 1800 deelnemers (waarvan de meesten tussen 5 en 35 jaar waren) kunnen proeven van heel wat lokale appelsoorten en genieten van activiteiten voor klein en groot

500 gezinnen kwamen opdagen en zowel ouders als kinderen kwamen aan hun trekken op het Feest van de Appel. Voor de gelegenheid konden de jongsten proeven van heerlijke biosappen, lokaal geproduceerd en seizoensgebonden, maar ze konden ook meerijden op een van de vijftig ritjes met een pony, er waren drie voorleessessies (in plaats van de oorspronkelijk voorziene twee) en ten slotte waren er gemiddeld zeventig kinderen aanwezig in de verschillende schilderateliers.

Voor de volwassenen was er dan weer een keukenatelier voorzien met Carlo de Pascale, een bekende restaurateur en culinair columnist, en een cosmetica-atelier waar ze hun eigen verzorgingsproducten op basis van appels konden leren maken.

5 ton appels geperst tot lokaal, natuurlijk en heerlijk sap

Alle deelnemers konden ook appels of peren uit eigen tuin meebrengen en die gratis laten persen, en het sap meenemen als een Bag in Box! Alles samen zijn er niet minder dan 5 ton appels geperst.

Het was een ontspannende dag voor het hele gezin in het teken van lekker eten, en die er door de najaarszon alleen nog maar mooier op werd. Alleen maar blije gezichten dus in het betoverende kader van het Droh!me Melting Park…

Verrassing voor de eindejaarsfeesten!

Na het grote succes van Lazy Sunday (4000 mensen van alle leeftijden) is Apple Day de bevestiging dat Brusselse gezinnen de weg naar Droh!me gevonden hebben. Het schitterende kader van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde, waar het project voor een actief vrijetijdspark stilaan vorm krijgt, is voor heel veel stadsmensen echt een verademing. Op dit ogenblik bereidt Droh!me trouwens een reeks activiteiten voor de eindejaarsfeesten voor die de nieuwe fans van Droh!me Melting Park zeker zullen verleiden.

 

Contacteer ons
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL