De 20 km door Brussel: Komt u ook trainen op de Hippodroom van Ukkel-Bosvoorde?

Droh!me biedt 20 lopers een training aan die de uitdaging willen aangaan.

Na meer dan 35 edities is de 20 km door Brussel een vaste waarde geworden op de sportkalender van Brussel. De inschrijvingen lopen altijd heel snel op, maar het blijft heel belangrijk om zich goed voor te bereiden! Bent u nog op zoek naar een ideale plaats om u klaar te stomen voor deze race? De Hippdroom van Ukkel-Bosvoorde is het hele jaar open, groen en autovrij: de perfecte plaats om te trainen!

Alle Brusselse lopers zijn van harte welkom op de oude renbaan. In de schaduw van de grote beuken van het Zonïenwoud ligt de 1800 meter lange piste die open is voor alle lopers die hun prestaties willen verbeteren. Zij kunnen op een gemakkelijke manier oefenen aan de hand van intervaloefeningen (oefeningen gebaseerd op de verspreiding van inspanning over een afstand en aan een voorafbepaalde intensiteit).

De Franse nieuwssite L’Express.fr  heeft onlangs nog dit park aangeraden als loopparcours om te oefenen voor loopwedstrijden

Trainen in de groene long van Brussel

Droh!me Melting Park, ons project voor een actief en familiaal park gelegen in de Hippodroom van Ukkel-Bosvoorde, zal pas volledig af zijn in 2018. Toch zijn wij er van overtuigd dat het 30 hectare grote park nu al heel wat te bieden heeft: golf, wandelen, lopen, ... Droh!me is dus de ideale plaats om te oefenen voor de loopwedstrijd.” zegt Michel Culot, CEO van VO Group en algemeen directeur van Droh!me Invest, de onderneming die verantwoordelijk is voor de exploitatie en renovatie van de site.

Met het oog op de 20 km door Brussel geven wij 20 lopers de kans om in deze prachtige omgeving te trainen met een coach die hen gedurende 5 sessies zal begeleiden. Zo kunnen zij met een gerust hart aan de wedstrijd beginnen.

Om een kwalitatieve training te kunnen garanderen, heeft Droh!me beroep gedaan op Running Nation. Deze vereniging is gespecialiseerd in sportbegeleiding in bedrijven en bij de organisatie van corporate sportevenementen (Immorun, X-patrun,...). De lessen worden georganiseerd onder leiding van Bernard Joseph, CEO van Running Nation en ervaren loper. Hij deed al mee aan meer dan 30 marathons waaronder enkele Ultra’s (meer dan 100 km). Zijn lessen gaan vanaf 25 april elke zaterdag door om 10u30.

Deelnemen? Het volstaat om een e-mail te sturen naar volgend adres: running@drohme.be. De eerste 20 lopers die zich inschrijven hebben de eer om deze lessen mee te volgen.

Let op, deze lessen zijn enkel voorzien voor mensen die verkeren in goede gezondheid en beschikken over een goed conditie.

Afspraak om 10u30 op de parking achter de hippodroom, op het einde van de Gravendreef en het kruispunt met de Tumulidreef. Toegang via de Terhulpensesteenweg in 1770 Bosvoorde. 

Contacteer ons
Nathalie Zalcman Voice Agency
Nathalie Zalcman Voice Agency
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL