Dag van het Zoniënwoud in Drohme Park, deze zondag 21 oktober

Dag van het Zoniënwoud in Drohme Park, deze zondag 21 oktober

Op zondag 21 oktober plant het Zoniënwoud platform ter gelegenheid van de Dag van het Zoniënwoud tal van activiteiten aan de zes poorten van ons prachtige bos.

Aan één van die poorten ligt het Drohme Park, een park vol leven en vol verhalen, afgestemd op ontmoetingen en ontspanning.

Om deze dag te vieren, nodigt het Drohme Park je uit voor een dag vol plezier en tal van activiteiten die het platform voor jou in petto heeft.

Op het programma: wandelingen in het bos, 100 % duurzaam tafelen en een golfinitiatie.

Wandelingen met gids:

Drohme Park biedt je de keuze uit verschillende themawandelingen in ons prachtige Zoniënwoud. Alle wandelingen zijn gratis en gepland tussen 10 en 17 uur. Inschrijven is niet nodig.

 • De gezinswandeling om het Zoniënwoud beter te leren kennen: 11 u en 14 u
 • De fotografiewandeling: 14 u
 • De wandeling “Tochtje met de paardenkar”: 11u,13u en 15u
 • De wandeling “eetbare wilde planten”: 10u30 en 14u30
 • De wandeling “Zoniënwoud, een patrimonium om door te geven”: 13u45
 • ...

Gastentafel “One Planet”

In het kader van de Good Food ontmoetingen nodigt Drohme je uit om samen 100 % duurzaam en afvalvrij te lunchen of van een vieruurtje te genieten.

Kom voor of na een wandeling genieten van een heerlijke maaltijd, bereid met duurzame ingrediënten. Je kan er proeven van een gevarieerd buffet, samengesteld uit lokale, vegetarische bioproducten van het seizoen.

 • Prijzen: lunch van 6 tot 12 euro / Vieruurtje 5 euro (drank inbegrepen)
 • Uur van de lunch: 12u30 – 14u
 • Uur van het vieruurtje: 15u30 – 16u30
 • Plaats: restaurant van de Brussels Drohme Golf Club

Om verspilling te vermijden, vragen we je vriendelijk om je maaltijd te reserveren bij Céline Van der Eecken op celinevde@gmail.com

Golfinitiatie:

Benieuwd of je aanleg hebt voor golfen? Wil je graag het verband tussen golf en duurzaamheid ontdekken? De Brussels Drohme Golf Club legt je graag uit hoe de golfsport aan een eco-label komt (GEO). Daarna kan je meedoen aan een gratis golfinitiatie van 1u30.

 • Presentatie over het eco-label: 14u
 • Golfinitiatie: 14u30
 • Inschrijven kan via mail naar celinevde@gmail.com (er is plaats voor 14 personen)
 • Minimumleeftijd: 10 jaar

Meer info over de activiteiten in het Drohme Park vind je op www.drohme.be/nl/drohme-agenda/.

Meer info over de activiteiten op de Dag van het Zoniënwoud vind je op http://dagvanhetzonienwoud.be/programma/ (en klik op Ukkel - Bosvoorde)

Zo spreken we af

Ontvangst tussen de Grote en de Kleine Tribune.

Info over de locatie en de toegankelijkheid: www.drohme.be/nl/contact/.

Contacteer ons
Rodrigue Delépine Pers Attaché, Voice Agency
Rodrigue Delépine Pers Attaché, Voice Agency
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL