Succesvolle samenwerking tussen DROH!ME en la Terrasse de l’Hippodrome leidt tot la Terrasse O2!

Negen maanden lang hebben de teams van DROH!ME en Simply Better, uitbater van la Terrasse, samengewerkt om la Terrasse de l’Hippodrome te laten doorgroeien tot een project dat beter aansluit bij alles waar DROH!ME voor staat: la Terrasse O2. Heel wat aanpassingen hebben geleid tot een ecologisch verantwoord la Terrasse dat mooi past bij het prachtige domein van 32 hectare van het toekomstige DROH!ME Melting Park.

Van la Terrasse de l’Hippodrome naar la Terrasse O2

La Terrasse O2 wil vooral inzetten op respect voor de omliggende groene ruimte en wil zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. De ervaring met het drukbezochte la Terrasse deed beide partners besluiten dat la Terrasse O2 een unieke kans is om dingen anders aan te pakken en bezoekers milieubewuster te maken. In die zin wordt la Terrasse O2 een laboratorium om nieuwe praktijken, modellen en technologieën uit te testen.

Concreet gaat het om een hele reeks maatregelen:

 • Ondertekening van een milieucharter dat impact heeft op verschillende vlakken:
  • Recyclage van 90% van het afval
  • De cateringpartners zullen verplicht met seizoensgebonden producten werken
  • Plaatsing van gescheiden afvalbakken voor bezoekers om hen aan te moedigen om afval te scheiden
  • Organisatie van evenementen met aandacht voor het milieu op alle niveaus
 • Er zijn heel veel inspanningen gedaan om een mobiliteitsplan op te stellen:
  • Geen auto’s op de ring rond de hippodroom dankzij een netwerk van parkings op het domein en in de onmiddellijke omgeving. Via een systeem van golfkarretjes en pendelbusjes zijn de parkings verbonden met la Terrasse O2.
  • Voorziening van Kiss-and-Ridepunten voor vlotter verkeer in het gebied
  • Mobiliteitsbeleid dat gebruik van andere vervoermiddelen dan de auto aanmoedigt door de aanleg van een fast lane voor de bezoekers in kwestie
  • Gebruik van sociale media om mensen te sensibiliseren en te informeren over alternatieve vervoermiddelen
  • Aantrekkelijke en informatieve signalisatieborden die de alternatieve vervoermiddelen aanduiden
  • Samenwerking met Brussel Mobiliteit om voor fietsers en voetgangers aantrekkelijke routes naar la Terrasse O2 uit te werken
 • Beperking van geluidshinder en lichtvervuiling:
  • Er werd een nieuw geluidsplan bestudeerd, dat leidde tot een weloverwogen plaatsing van luidsprekers zodat het geluid op een meer evenwichtige manier verspreid wordt. Er wordt gekozen voor directionele luidsprekers en storende lage frequenties worden vermeden.
  • Daarnaast stelt la Terrasse O2 een unplugged programma samen om artiesten te promoten die in een rustige, ontspannen sfeer een akoestisch optreden komen geven.
  • De sfeerverlichting ten slotte zal vooral uit kaarslicht bestaan.
 • Deelname aan Reforest Action, waarmee ondernemingen en particulieren iets kunnen doen voor mens en milieu door online bomen te planten. Op die manier heeft la Terrasse al 2000 bomen gepland in Haïti en werkt het mee voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden voor mensen in die het moeilijk hebben, voor onszelf en de generaties na ons…
 • En last but not least, een nieuwe naam: O2 zoals het symbool voor zuurstof. La Terrasse de l’Hippodrome wil graag een plek zijn om op adem te komen in de stad, een plek om te ontspannen, te sporten, een plek om te verkennen, cultuur op te snuiven en mensen te ontmoeten aan de rand van het Zoniënwoud, op het domein van DROH!ME. Om te benadrukken dat het bij DROH!ME hoort, heeft het O2-symbool de ronde vorm van de hippodroom uit het DROH!ME-logo overgenomen. Een knipoog dus naar de omgeving.

Een positieve samenwerking, in de lijn van de toekomstige ontwikkeling van het Droh!me Melting Park

DROH!ME is blij dat la Terrasse de l’Hippodrome is uitgegroeid tot la Terrasse O2, wat een nieuwe concrete stap is in de richting van het ambitieuze DROH!ME Melting Park. Met 32 hectare beschermde natuur aan de rand van het Zoniënwoud heeft DROH!ME Melting Park de ambitie om een park voor actieve vrijetijdsbesteding en ontspanning te creëren dat voor iedereen toegankelijk is en dat in het teken staat van natuur, architecturaal erfgoed en het gezin. DROH!ME zal ontspannende, educatieve en recreatieve activiteiten aanbieden rond 5 thema’s: natuur, sport, cultuur, educatie en ontspanning. Die unieke combinatie zal van DROH!ME een toplocatie in Brussel maken. In afwachting van de opening van dit opmerkelijk vrijetijdspark in 2019 biedt DROH!ME op de site van de voormalige paardenrenbaan alvast een brede waaier van activiteiten en animatie aan (sport, cultuur, educatie en ontspanning), allemaal rond de thema’s natuur en bos, en dat voor alle leeftijden. Naast la Terrasse O2 staan er de komende maanden veelbelovende nieuwigheden gepland!

 • Om de langste dag van het jaar te vieren, verwelkomt DROH!ME tussen 21 en 25 juni een grote fototentoonstelling van fotoacademie CONTRASTE, rond het thema ‘hippodroom’ en het DROH!ME-project.
 • In september opent OH Marché!, een afvalloze winkel zijn deuren in de Grote Tribune
 • In november gaat de brasserie in het iconische weeglokaal open. Een brasserie voor het hele gezin, met een origineel decor van de hand van een internationaal bekende interieurarchitect.
Contacteer ons
Alexandra Curelea persattaché, Voice Agency
Benoit Marquezy Managing Partner, Simply Better
Denis Van Praet Managing Partner, Simply Better
Alexandra Curelea persattaché, Voice Agency
Benoit Marquezy Managing Partner, Simply Better
Denis Van Praet Managing Partner, Simply Better
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL