CONTRASTE@DROH!ME

CONTRASTE@DROH!ME

EXPO: fototentoonstelling “Contraste” brengt verleden, heden en toekomst van de Hippodroom van Ukkel-Bosvoorde in beeld

Van 21 juni tot 20 september 2017 nodigt DROH!ME u uit om de fototentoonstelling, opgezet door de leerlingen van de gereputeerde fotografieschool “Contrast”, te ontdekken. De foto’s werpen een creatieve en artistieke blik op de schitterende site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde, die in volle transformatie is.

Cultuur is een volwaardig onderdeel in de werking van het DROH!ME Melting Park. Dit nieuwe recreatiepark krijgt stilaan vorm in de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde die in zijn oorspronkelijke staat hersteld wordt en in 2019 de deuren officieel opent.

Het DROH!ME-team is dan ook bijzonder fier dat ze in deze ontwikkelingsfase van het Melting Park-project een invulling kunnen geven aan de culturele pijler via een fototentoonstelling met werken van de leerlingen van de Brusselse fotografieschool Contraste. Nadat zij zich helemaal ondergedompeld hebben in de geheimen, de omgeving, de verschillende zones en de geschiedenis van de site, delen de leerlingen hun creatieve kijk op het verleden, het heden en de toekomst van de site.

De tentoonstelling “Contraste@Drohme” telt 75 foto’s van groot formaat en is gratis toegankelijk van 21 juni tot 20 september 2017 op de renbaan van de hippodroom, tegenover de Grote Tribune die onlangs prachtig gerestaureerd werd.

Michel Culot, conceptontwikkelaar en managing director van DROH!ME, is bijzonder enthousiast en verheugd dat hij kon meewerken aan deze tentoonstelling: “De studenten bieden ons een nieuwe kijk op het project, de infrastructuur en de verandering. We krijgen een andere visie op de werf te zien, die zo opgewaardeerd wordt en een nieuwe invulling krijgt dankzij de verbeelding van deze jonge kunstenaars.”

Naast deze tentoonstelling staan er nog tal van andere activiteiten op de agenda rond cultuur. Landschapskunst, vertelwandelingen, straattheater, modern circus… alle vormen van cultuur komen hier tot leven, zijn voor iedereen toegankelijk en brengen mensen samen.

Feestelijke vernissage op 21 juni 2017 om 18u.
Programma: Food-truck/bar/jazzconcert

 

PRAKTISCHE INFO:

  • Datum: van 21 juni tot 20 september 2017, van 10u tot 18u
  • Vernissage op 21 juni 2017: 18u-22u
  • Adres: Terhulpensesteenweg 53 A – Tegenover nr. 114.
  • Openbaar vervoer: tram 94, halte Hippodroom van Bosvoorde. Neem bij voorkeur alternatieve vervoersmiddelen.
  • De parking van de Hippodroom is niet beschikbaar!: van 17u30 tot 22u, er staan zeven shuttles ter beschikking in het Ter Kamerenbos, Dianalaan ter hoogte van de Kiosk (dicht bij de vijvers).
  • Toegang: gratis
Contacteer ons
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL