Dag van de Appel en Gipsyfestival in Droh!me Pop-Up Village

Herfstprogramma van Droh!me Pop-Up Village

In afwachting van de realisatie van het Melting Park-project op de vroegere renbaan van Ukkel-Bosvoorde, is nu tijdelijk Droh!me Pop-Up Village opgericht, op de grote parking ter hoogte van de Terhulpsesteenweg 120. Het geheel van hergebruikte containers doet tijdens de renovatiefase van de oude renbaan dienst als informatie- en ontvangstruimte voor activiteiten rond de specifieke thema's van de Droh!me, zoals duurzame voeding, sport, cultuur, vorming, …

Afgelopen weken bood het al onderdak aan het Brussels Urban Food Festival, een Apero Vert, de Immorun, en weldra ook voor de 1e Droh!me Apple Day en de Gipsykaravaan.

De Dag van de Appel

Dit gloednieuwe concept vindt een gedroomde locatie op de site van de renbaan van Ukkel-Bosvoorde! Op zondag 4 oktober verwachten de organisatoren jou om de appel in al zijn vormen te vieren. Op het programma staan verschillende animaties voor groot en klein en de bedoeling is de appel in de schijnwerpers te zetten. Een zaak is zeker: na een bezoekje aan dit appelfestijn heeft deze sappige en knapperige vrucht voor jou en jouw kinderen geen geheimen meer! Oordeel zelf:

 • Markt met appelen en appelproducten zoals jam, compote, sap, sappenbar, smoothies … met mogelijkheid tot degustatie,
 • Een mobiele appelpers waarmee je je appelen tot 100% natuurlijk en biologisch appelsap kunt laten persen, 
 • Verschillende workshops (gebakjes, koken, creatief),
 • Aanwezigheid van Françoise Van Roozendael van de Jardins de Pomone, met documentatie en adviezen voor het snoeien en planten, en het kiezen van de appelvariëteiten,
 • Speelse animatie voor de kinderen: spelletjes, creatieve workshop, ...
 • En dat alles met lokale en bio-appelen!

De Gipsykaravaan

Tijdens het weekend van 10 en 11 oktober kun je vanaf 14u in Droh!me Pop-Up Village luisteren naar de bezwerende klanken van zigeunermuziek en genieten van al het mooie van de gipsycultuur.

Op het programma:

 • De broers Gipsy&Gipsy,
 • Een rondrit door de site met open koets,
 • Live muziek,
 • Comedy met de Kings of comedy club,
 • Lekkere hapjes,
 • Workshops met ambachtslui van de karavaan,
 • En vele zigeuneranimaties

Een moment van ontspanning en plezier in een unieke, kleurrijke setting, ideaal voor een uitje met het gezin, vrienden of buren.

Je vindt het volledige programma van deze animaties en alle praktische informatie op de facebookpagina van Droh!me Melting Park.

Een woordje uitleg over Droh!me Melting Park

Droh!me Melting Park is een recreatiepark volgens een totaal vernieuwend concept, gericht op de natuur. Het is het resultaat van een publiek-privaat partnerschap tussen Droh!me en het Gewest, dat zal worden uitgewerkt op de site van de renbaan van Ukkel-Bosvoorde. Met als thema's natuur, sport, cultuur, pedagogie en ontspanning, wordt Droh!me een gedroomde en unieke bestemming voor wie zich wil ontspannen in de regio van Brussel-Hoofdstad, en een plaats waar gezinnen en mensen van alle leeftijden samen plezier kunnen maken. Het park zal volledig af zijn in 2018. Ondertussen kun je er deelnemen aan tijdelijke events die passen in de filosofie van het toekomstige park, in een speciaal daartoe ingerichte ruimte, Droh!me Pop-Up Village. Na het Brussels Urban Food Festival en de Apero vert in augustus en september, past ook de Dag van de Appel perfect bij het opzet van het Melting Park.

Praktische informatie

Zondag 4 oktober, Terhulpsesteenweg, ter hoogte van nummer 120, van 12.30 tot 18.30 uur (bereikbaar met de auto vanaf 14.30 uur). Voor het persen van je appelen moet je reserveren (www.mobipresse.be of 0470 502 634 - 1€ /L+ 1,50€ /bag in box).

Voor meer informatie

Dag van de Appel

Joëlle Vandenbemden - 0475 82 32 32 –joellevandenbemden@icloud.be

Pers/Droh!me

Laure Vandeghinste - 02 893 98 76 – laurev@voice.bewww.drohme.be

Contacteer ons
Joëlle Vandenbemden Dag van de Appel
Laure Vandeghinste Pers/Droh!me
Joëlle Vandenbemden Dag van de Appel
Laure Vandeghinste Pers/Droh!me
Over DROHME Park

Meer dan twintig jaar lang werd de geklasseerde site van de hippodroom van Ukkel-Bosvoorde aan haar lot overgelaten. Maar dankzij DROHME, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Europese EFRO-fondsen bruist de plek als nooit tevoren.

Sinds 2014 is het park steeds mooier en aantrekkelijker geworden, tot grote vreugde van de wandelaars, joggers, ruiters en fietsers die deze magische plek herontdekken.

DROHME is een levend park met een boeiende voorgeschiedenis, een plaats die aanzet tot ontdekken en ontmoeten. Het park pakt ook regelmatig uit met activiteiten voor jan en alleman. Onthaasten, ontmoeten, ontspannen … mettertijd worden aan het bestaande programma steeds nieuwe opties toegevoegd voor een heerlijk dagje uit, hetzij alleen, hetzij met vrienden of familie.

DROHME Park
Terhulpsesteenweg 53A
B-1180 BRUSSEL